Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2008

Το Μυστικό της Γοργόνας

«Γοργόνα: Δεν υπάρχει χρόνος αυτήν την ιστορία. Υπάρχει όμως μια κοινή Γη στο ατέλειωτο Τώρα.
Αινείας: Είναι περίεργο να ξυπνάς από Ύπνο αιώνων καρτερικό και γαλήνιο και να βρίσκεσαι καταμεσής στο πέλαγος…
Οδυσσέας: Τελικά πόσο ορίσαμε την τροχιά του Χρόνου που μέτρησε την ανθρώπινη ζωή μας και την πορεία μας σε τούτη τη Γη;
Πύρρος: Σαν πνεύματα με άρπαξαν οι μορφές του αρχαίου Αινεία και του Οδυσσέα σε τούτο το καράβι και μου είπαν πως ο σκοπός του ταξιδιού μας είναι Ιερός.
Νηριήδα: Γεννήθηκα στα Σύμπαντα και στην υγρή κοιλιά της Μάνας γης. Στον βυθό της θάλασσας μεγάλωσα σε κυματισμούς ονείρων κι ένα κόσμο που κανείς δε φαντάζεται ότι υπάρχει».
Σκιά του παρελθόντος ακολουθεί το Φως του πεπρωμένου στο ατέλειωτο τώρα. Σκιά ανάμεσα στους θρόνους των θεατών παίζοντας αιθέρια κρυφτό, με το υγρό στοιχείο της Φύσης του Ανθρώπου.Ζει ο βασιλιάς Αλέξανδρος; Μια Ψυχή πάνω στο σανίδι του θεάτρου: η κοινή Ψυχή αυτών που ποιούν ήθος. Απ' τα Σύμπαντα έρχονται με την Αργώ του Θέσπη.Βαθιά συναισθήματα, εικόνα στο πρόσωπο των ηθοποιών. Ρόλοι που σε πάνε πίσω και θυμίζουν την Αγνή Σκέψη. Βαθιά συναισθήματα που σκάβουν το πρόσωπο . Λόγος που δίνει Κίνηση και λες δεν έχω να κάνω με ανθρώπους αλλά με μυημένους Αρετών.Ζει ο βασιλιάς Αλέξανδρος;Ποιο είναι το Μυστικό του;Κοιμηθείτε άνδρες κι εγώ θα σας χορέψω το σκοπό της Ψυχής που όλα τα ξέρει κι όλα τα κρύβει.Η Νηριήδα ταξιδεύει μέσα τους και τους ξυπνά από τον αιώνιο Ύπνο. Γίνεται γέφυρα μεταξύ θεών και ανθρώπων. Ορίζει τροχιές μέσα από τη Φύση της Γοργόνας. Τους γνωρίζει την Κοινή Ψυχή του Αρσενικού και του Θηλυκού. Το ερμαφρόδιτο Σύμπαν.Στιγμές γαλήνης των ηθοποιών σηματοδοτούν το Άπειρο Φως και Σκοτάδι της Ιστορίας. Ποια είσαι; Που μας οδηγείς;Εσείς με καλέσατε. Αφέθηκα στα φτερά του Έρωτα. Ενέδωσα στο κάλεσμά σας, για να αλλάξουμε τη φορά του κόσμου προς το Απολλώνιο Φως της Αγάπης.Ο Άνθρωπος κατέχει το Κλειδί και από τον ίδιο εξαρτάται το Χτες, το Τώρα και το Αύριο.

Θωμάς Λιώλιος- Ελένη Ντέτσικα

Δεν υπάρχουν σχόλια: